Pagina 1 van 1

Chase filmpjes van Harald van Dusseldorp

Geplaatst: 20 mei 2006 22:23
door dvdijk
Hoi allemaal,

Via een mailtje van Harald, een link met diverse filmpjes van chases die hij gemaakt heeft. Leuk om te kijken hoe hij dit heeft samengesteld. Ook zijn laatste chase van 20 mei 2006 staat erbij (onderaan). Let wel even op, de filmpjes staan op zijn server achter een adsl lijntje, het downloaden kan dus even duren. Zelf heb ik daar geen last van gehad.

De link: http://www.eth0.nl/filmpjes/

Groeten en bedankt Harald! :wink:

Geplaatst: 17 jun 2006 22:29
door dvdijk
Hi Folks,

hierbij weer een berichtje van mij (en Alrik). Afgelopen dinsdag avond hebben Alrik en ik de gok genomen om te gaan chasen in Zeeland. Het was allemaal nogal twijfel achtig en feitelijk dus een grote gok. Nadat we om een uurtje of half acht vanuit Tiel waren vertrokken kwamen we rond een uur of negen aan in Zeeland (vrouwenpolder).

Eerst even de lokale snackbar blij gemaakt met twee klanten en vervolgens met enig afgrijzen naar de lucht / laptop zitten tuuren... waar blijft het, toch verkeerd gegokt? ondertussen popte er boven ons wat CBs op, een daarvan produceerde wat onweer maar niet spraak makend. Zucht.... maar weer even een stukie gereden, terug naar Neeltje Jans om daar de boel eens te bekijken. Op de weg naar Neeltje Jans hing er over de gehele horizon een vreemde groen/bruine achtige band..... heel vreemd om te zien, kennelijk wel een voorbode :)

Na enige tijd op Neeltje Jans te hebben gestaan en wat ontladingen te hebben gezien in het westen en zuiden zijn we weer terug gereden naar onze favorite spot plek. Op dit plek hebben we vorig jaar ook gestaan en vanaf het zelfde punt hebben we de eerste foto's gemaakt. Helaas ging het er nog niet zo hard aan toe. Uiteindelijk besloten maar eens richting de bui te rijden om te kijken of we wat betere foto's konden maken. Na wat zoek werk kwamen we op een dijkje terecht midden in de velden, niet echt een verantwoorde plek maar het zicht was super en de ontladingen nog beter :)))))
We hebben zeker een half uur op het dijkje gestaan en mijn inziens de mooiste foto's van onze chase cariere tot nu toe gemaakt!!!! echt grandioos. Aan alle kanten waren ontladingen te zien!

Nadat we een hele zwik foto's hebben gemaakt en de intensie tijd af naam nog even boven op de duinen gaan staan, daar naar het onweer op zee en boven land gekeken. De buien waren helaas al redelijk weg getrokken.

Uiteindelijk maar de keuze gemaakt om terug naar huis te gaan rijden, het was inmiddels al een uurtje of 1 en wij beiden moesten de volgende ochtend weer vroeg op om te werken. Op de terug weg zag Alrik in het westen (of wellicht zuid-westen) achter de toch nog talrijke ontladingen een prachtige rolwolk verschijnen. Hiervoor zijn we nog twee keer gestopt, en nog wat foto's van gemaakt. De laatste stop (BP tank station) trok hij recht over! met heeeeeeeeeel veel wind :)

Rond een uurtje of 3 lagen we weer in bed, moe maar zeker voldaan.

Hier de link naar het fimpje: http://www.eth0.nl/filmpjes (chase 13-06-06)

De foto's komen asap online, moet alleen ff php opnieuw compileren.... *zucht*

Gr. Harald & Alrik!